DEVOJČICE II EKIPA


RUKOMETNI KLUB “ZAJEČAR”
mlađe kategorije – devojčice – II ekipa

Ekipu čine 23 igračice uzrasta od 12 do 18 godina. Sa njom rade treneri Barbulović Zoran i Pajkić Jasminka, dok je rad sa golmanima poveren Krsmančić Zlatku. Treninzi se održavaju 5 puta nedeljno u hali, holu hale i teretani(večernji termini), dok se povremeno održavaju i individualni treninzi u hali, zavisno od obaveza igračica premaškoli,kao i od zauzetosti hale(dnevni termini).
II ekipa se takmiči u II ligi “JUG”, gde u konkurenciji 12 ekipa na kraju sezone zauzima 10. mesto. Treba naglasiti da je ekipa ubedljivo najmladja(nosioci igre su pionirke) i da kao debitant nastupa u ovom rangu takmičenja.
Igran je i Kup Srbije(“Istok”), gde je posle pobede nad ŽRK”Rtanj”-Boljevac, ekipa u 1/8 eliminisana od ŽORK”KNJAŽEVAC”.
U toku jeseni odigrane su tri medjunarodne prijateljske utakmicesa ekipom RK”DROPETA”-TURN SEVERIN iz Rumunije, dve prijateljske utakmice sa ŽRK”RTANJ” i ŽORK”KNJAŽEVAC”, dok je pri kraju godine održan dvodnevni turnir u Zaječaru uz učešće ekipa: ŽRK”ČAČAK”, ŽORK”KNJAŽEVAC” i RK”ZAJEČAR”.
Kombinovana ekipa, sa igračicama iz škole rukometa(pod nazivom RK”ZAJEČAR”III), ekipa nastupa u II Srpskoj ligi “ISTOK”.
ŠKOLA RUKOMETA
kada je 8. avgusta 2011. godine, nakon letnje pauze, zakazan prvi trening igračica škole rukometa “ZAJEČAR”. I kada se na istom pojavilo 12 igračica, odmah je raspisan upis novih polaznika rodjenih 1999. godine i mladjih. Sa ekipom rade Barbulović Zoran i Stanković Ivana, dok je rad sa golmanima poveren Gordani Stefanović. Njoj od početka decembra pomaže Dragoljubović Maja. U toku avgusta i septembra tri puta nedeljno se treninzi održavaju na otvorenim rukometnim terenima SRC”KALJEVICA” i “POPOVA PLAŽA”, a od oktobra u sali “PARTIZAN”, kao i vikendom u hali “KRALJEVICA”.
Broj polaznika škole rukometa “ZAJEČAR” je u stalnom porastu, a najveći upis je zabeležen uoči i posle  gradskog turnira u rukometu između osnovnih škola koji je održan 12. decembra 2011. godine i revijalne utakmice najboljih učenika 17. decembra 2011. godine. Na kraju kalendarske 2011. godine broj polaznika škole rukometa broji od 65do 70 devojčica rodjenih izmedju 1998. i 2003. godine.
Pored već navedenog učešća dela ekipe u II Srpskoj ligi “ISTOK”, ekipa je odigrala po jednu prijateljsku u takmicu sa sa odgovarajućim ekipama ŽORK”KNJAŽEVAC” i ŽRK”RTANJ”, učestvovala na turniru organizovanom u Zaječaru sa vršnjakinjama iz Čačka i Knjaževca.
Devojčice rodjene 2000. godine i mladje nastupaju sa jednom ekipom u ligi mini rukometa koju organizuje TIMOČKI RUKOMETNI SAVEZ. Prilikom nastavka obog takmičenja početkom 2012. godine zbog velikog broja devojčica u školi rukometa, planirano je uključenje i druge  ekipe u ligi mini rukometa.
OSTALA TAKMIČENJA
U toku oktobra 2011. godine RS Srbije je započeo predkvalifikacije mlađih kategorija na nivou regiona. RK “ZAJEČAR” je prijavio dve ekipe:
godište 1997. i mlađe
godište 1998. i mlađe.
U obe konkurencije, ekipe se pred kraj predkvalifikacija(u konkurenciji ekipa ŽRK”NAISA”, ŽORK”KNJAŽEVAC”, ŽRK”DUBOČICA”, ŽRK”TOPLIČANIN”, ŽRK”ŽUPA”, …)nalaze na prvim mestimabez izgubljenog boda, i već su se kvalifikovale za samu završnicu(za prvenstvo Srbije). Rukovodioci ovog dela predkvalifikacija su ponudili RK”ZAJEČAR” organizaciju prvenstva Srbije za rukometašice rođene 1997- godine i mlađe, koje bi po kalendaru RS SRBIJE trebalo biti održano u martu ili aprilu 2012. godine.
Rukometni savezSrbije više od 30 godina u toku leta organizuje rukometne kampove, gde poziva najperspektivnije rukometaše iz naše zemlje. Na tim spiskovimasu se prošle godine našle pet igračice RK”ZAJEČAR”:
REPREZENTACIJA SRBIJE GODIŠTE ’96 i ’97

  1. Nikolić Jovana (1997. godište)
  2. Stojanović Maja (1997. godište)
  3. Simonović Sonja (1997. godište)

REPREZENTACIJA SRBIJE GODIŠTA 1998

  1.  Stevanović Milica (1998. godište)

REPREZENTACIJA SRBIJE GODIŠTA 1999

  1. Simonović Bogdana
Be Sociable, Share!