Zavšrena liga Mini rukometa RK Zaječar

јун 12, 2013 by  
Tekst iz naslovna, Ostale vesti

Predivno nedeljno popodne u Zaječaru obeležila je završnica Lige mini rukometa RK Zaječar. Zaječarski mališani, polaznici osvnovnih škola sa teritorije grada Zaječara odigrali su poslednje kolo pred prepunim tribinama na popularnoj Popovoj plaži.Preko 200 mališana, igralo je ligu mini rukometa u ovoj sezoni a sve to pratilo je mnoštvo roditelja i zaljubljenika u rukometni sport. Rezulat nije bio u prvom planu. Zaječarski mališani su branili boje škola koje pohađaju i sa velikim žarom i voljom igrali jedan od najatraktivnijih sportova današnjice.

RK Zaječar je ove sezone uz koordinaciju trenera Živojina Maksića i njegovog pomoćnika Jugoslava Petrovića, organizovao ligu mini rukometa zaječarskih osnovaca koji pohađaju zaječarske škole a uzrasta su od 1. do 4. razreda. Svi treneri mlađih kategorija RK Zaječar uključeni su bili od samog starta u ovaj projekat koji je svesrdno podržao predsednik RK Zaječar i direktor ženske seniorkse reprezentacije, Milan Stanković. Pored podrške predsednika, ligu mlađih kategorija i rukometne festivale koje smo organizovali pratili su i igračice i igrači seniorskih šampionskih timova. Mališani su tako imali priliku da se druže i sa Majom Zebić najboljom igračicom Super lige Srbije za žene u prethodnoj sezoni i sa najboljim igračima, najboljim strelcem Super lige Srbije za muškarce, Žarkom Petkovićem, najboljim golmanom Miroslavom Kocićem a sve je to propratila i maskota evropskog prvenstva održanog u Srbiji.

Kao društveno odgovoran klub koji iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate kako u ženskom tako i u muškom rukometu, RK Zaječar je uspeo da privuče veliki broj mališana koji pored treninga u hali treniraju i u svojim školama, sa nastavnicima i profesorima fizičkog vaspitanja ali i sa trenerim RK Zaječar koji organizuju treninge u školama.

Rezultati utakmica nisu bili u prvom planu,ali ćemo ih navesti:
Devojčice:
I razred O.Š.”Djura Jakšić”-O.Š.”Ljubica Radosavljević” 2:10
II razred O.S.”Djura Jakšić”-O.Š.”Ljubica Radosavljević” 15:10

III i IV razred O.Š.”Djura Jakšić”-O.Š.”Ljubica Radosavljević” 15:10
O.Š.”Ljubica Radosavljević”-O.Š.”Desanka Maksimović” 7:15
O.Š.”Ljuba Nešić”-O.S.”Djura Jakšić” 5:7
Dečaci:
I razred O.Š.”Ljubica Radosavljević”-O.Š.”Djura Jakšić” 3:6
II razred O.S.”Ljubica Radosavljević”-O.Š.”Djura Jakšić” 5:10

III i IV razred O.Š.”Djura Jakšić”-O.Š.”Ljubica Radosavljević” 15:16
O.Š.”Ljubica Radosavljević”-O.Š.”Desanka Maksimović” 13:9
O.Š.”Desanka Maksimović”-O.Š.”Ljuba Nešić” 12:11
O.Š.”Ljuba Nešić”-O.S.”Djura Jakšić” 15:17

R.K.”Zaječar” je jedan od najmasovnijih sportskih kolektiva u Srbiji. Ove godine su treneri R.K.”Zaječar” uradili animacije u nižim razredima osnovnih škola i na pravi način se trude da deci približe značaj bavljenja sportom. Sa ovakvom praksom animiranja dece i organizacijom sportskih takmicenja nastaviće se od septembra odnosno sa početkom nove školske godine.

Be Sociable, Share!

    Komentari:

    

    OSTAVITE KOMENTAR...

    Informacija: Vaš komentar ce biti vidljiv tek nakon odobrenja administratora sajta.